Paj med vanilj- och citronkräm samt färska jordgubbar.
Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar
Ingredienser
Pajdeg, ger 9 tarteletter
270 g vetemjöl
3 msk strösocker
185 g smör
2 äggvitor
Vanilj- och citronkräm, räcker till 3 tarteletter
1 äggula
24 g potatismjöl
30 g strösocker
2,5 dl grädde
10 g vaniljsocker
0,5 citron, saft och zest
jordgubbar, till garnering
Gör så här
Pajdeg
Nyp ihop alla ingredienser eller kör i maskin, tryck ut i formarna och ställ formarna kallt. Sätt ugnen på 225 grader.
Förgrädda pajskalen i 10-15 minuter i mitten av ugnen.
Vanilj- och citronkräm
Blanda alla ingredienser utom citronen i en kastrull, värm under omkörning tills krämen tjocknat (får absolut inte koka) ställ åt sidan och låt svalna.
När krämen svalnat blanda i citronzest och saft från en halv citron.
Fördela vaniljkräm i de gräddade skalen och dekorera med jordgubbar i form av en blomma.