Toscapaj med päron

Toscapaj med päron
Foto: tv4
Gustav Lagerträd
Gustav Lagerträd

Toscapaj med päron

10 ingredienser

Små toscapajer med pecannötter och tunt skivat päron.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar

Ingredienser

Pajdeg, ger 9 tarteletter

  • 270 g vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 185 g smör
  • 2 äggvitor

Toscafyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 80 g pekannötter
  • 50 g smör
  • 60 g strösocker
  • 9 g vetemjöl
  • 1,5 msk grädde
  • 2 päron

Gör så här

Pajdeg

  1. Nyp ihop alla ingredienser eller kör i maskin, tryck ut i formarna och ställ formarna kallt. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förgrädda skalen i 10-15 minuter i mitten av ugnen.
  3. Ta ut pajskalen och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

Toscafyllning

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp, häll fyllningen i formarna, lägg tunt skuret päron i cirkelform.
  2. Grädda i ugnen i ca 5-10 minuter.