Inas mörka chokladmoussekvadrat

Kvadrat
Foto: TV4
Ina Drakfors
Ina Drakfors

Inas mörka chokladmoussekvadrat

15 ingredienser

2 h

Inas mumsiga chokladmousserutor med mörk chokladmousse och kaffegelé.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner35 - 40 stycken

Botten

  • 3 ägg
  • 180 g strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 12 g bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Mörk chokladmousse

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl grädde, vispad
  • 9 g florsocker

Kaffegelé

  • 1,5 dl vatten
  • 3 gelatinblad
  • 1,5 msk snabbkaffepulver
  • 1 msk muscovadosocker

Dekorationer

  • blåbär
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

Sockerkaksbotten

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och sist mjölken. Bred ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 230 grader ca 5-7 min och låt svalna.
  2. Stansa ut en botten med hjälp av en springform och placera sockerkaksbottnen i formen

Fyllning

  1. Smält chokladen. (ca 40-45 grader) Blötlägg gelatinet. Häll 1 dl grädde i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden. Värm upp så gelatinet smälter.
  2. Vispa resten av grädden och häll sedan den smälta chokladen i gelatinblandningen och rör om. Häll över allt i den vispade grädden och rör om. Bred sedan ut moussen på sockerkaksbottnen i formen. Ställ i frysen.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och tillsätt kaffepulver, gelatinet och socker. Låt svalna och skeda ut på moussetårtan. Skär kakan i bitar och garnera med blåbär och önskad chokladdekoration.