Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och sist mjölken. Bred ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 230 grader ca 5-7 min och låt svalna.
Stansa ut en botten med hjälp av en springform och placera sockerkaksbottnen i formen
Fyllning
Smält chokladen. (ca 40-45 grader) Blötlägg gelatinet. Häll 1 dl grädde i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden. Värm upp så gelatinet smälter.
Vispa resten av grädden och häll sedan den smälta chokladen i gelatinblandningen och rör om. Häll över allt i den vispade grädden och rör om. Bred sedan ut moussen på sockerkaksbottnen i formen. Ställ i frysen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och tillsätt kaffepulver, gelatinet och socker. Låt svalna och skeda ut på moussetårtan. Skär kakan i bitar och garnera med blåbär och önskad chokladdekoration.