Inas vaniljfudge med mörk choklad och röda vinbär

POPULÄRT
Vaniljfudge
Foto: TV4
Ina Drakfors
Ina Drakfors

Inas vaniljfudge med mörk choklad och röda vinbär

9 ingredienser

1.5 h

Inas vaniljfudge med mörk choklad och röda vinbär. Ett recept från finalen av Hela Sverige bakar.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner bitar

Fudge

  • 630 g strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 50 g smör
  • 2 g salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 10 g vaniljsocker

Dekoration

  • 1 ask röda vinbär
  • 200 g mörk choklad

Gör så här

Häll sirap, socker, smör, salt, grädde och mjölk i en kastrull. Koka upp blandningen tills temperaturen blir 115 grader .Rör med jämna mellanrum så att den inte bränner fast i botten. Tag bort grytan från värmen och tillsätt vaniljsockret.

  1. Låt svalna något och vispa med elvisp i ett kallt vattenbad. Klä en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper och häll i fudgen. Låt stå i det kalla vattenbadet. Låt svalna. Smält chokladen.
  2. Skär fudgen i bitar och doppa i den mörka chokladen. Dekorera med vinbär och smält choklad.