Smörj en långpanna med smör och klä den med bakplåtspapper.
Smält choklad i en skål över vattenbad tillsammans med smör och låt svalna.
I en annan skål blandar du vetemjöl tillsammans med chokladknappar.
I en skål fäst vid en hushållsassistent blandar du ägg, socker och vaniljextrakt tills blandningen är tjock och bildar ett mönster. Sänk farten till den näst lägsta och häll i den smälta chokladblandningen, vänd ner mjölblandningen.
Häll smeten i långpannan. Grädda i ugnen ca 28 minuter och rotera plåten efter halva tiden. Låt svalna i kylen.
Mousse
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, låt fröna och vaniljstången koka upp med björnbär och 2 msk socker. Mosa bären försiktigt och låt sjuda ca 5 minuter.
Tag av värmen och sila bort vätskan, mixa bären till en pure och låt svalna.
Häll äggvitor och 1 dl socker i en bunke och vispa till en fast maräng.
Vispa grädden i en annan bunke.
Blanda 1/3 av marängen med björnbären tills det är helt utrörd och blanda sedan i resten, vispa sist ihop det med grädde, ställ i frysen tills den känns fast.
Kanderade mandlar
Ta fram ett stekjärn och blandar hackad mandel med socker, låt det tillagas på medelhög värme tills ljusbrunt. Klicka sedan ut på ett bakplåtspapper.
Björnbärssås
I en liten kastrull kombinerar du björnbär och socker med ca 1 dl vatten, låt koka upp tills bären är mjuka och fina (ska vara rätt vattning).
Montering
Skär ut cirklar av bottnen, och spritsa på moussen.
Dekorera med björnbären som är kvar. Lägg den kanderade mandel i en cirkel runt kakan. Häll på björnbärssåsen.