Blanda smör, socker och citronsirap ett par minuter.
Blanda i 1 ägg i taget tills allt är välblandat.
Sikta mjöl med bakpulver och salt i en skål ca 4 gånger.
Tillsätt mjölblandningen till smeten och blanda väl, dela upp i tre skålar, färga två rosa och en lila.
Grädda i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Testa med en sticka och låt svalna.
Vaniljkräm
Värm upp mjölk med 1 urskrapad vaniljstång. Vispa äggulor, majsstärkelse och socker tills det är pösigt, häll i lite av mjölken i äggen och häll sedan tillbaka allt i kastrullen och vispa kraftigt tills krämen tjocknat, låt svalna i en kall skål.
Italian buttercream
Värm äggvitor med socker över ett vattenbad tills sockrets kristaller har försvunnit, flytta till hushållsassistenten och vispa tills svalt.
Tillsätt rumsvarmt smör och fortsätt vispa, tillsätt 2 tsk vaniljextrakt och lite av rosa färg.
Blåbärskräm
Ta undan ca 0,25 av den italienska krämen och vänd ner 1 dl blåbärssylt.
Montering
På första tårtlagret brer du blåbärskrämen, sätt på andra tårtbotten och bred på vaniljkräm.
Lägg på det sista tårtlagret, gör ett hål i mitten av kakan ca 4 cm i diameter, fyll med de färska blåbären och sätt på det översta lagret som ett "lock".
Frosta med den rosa krämen.
Här kommer de kluriga, kakan kan smula en del och för att undvika att detta ska synas i frostingen runt kakan smörjer du först ett tunt lager och kyler det tills stelt i kylen.
Ta ut kakan och bred på ordentligt med den italienska smörkrämen runt hela tårtan.