Grovhacka 3 dl mandel och riv skalet från 3 citroner fint.
Vispa ihop 300 g smör, 4,5 dl socker och 3 tsk vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget, sammanlagt 6.
Vänd ner citronskalet och mandlarna. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en skål, vänd detta sedan ner i blandningen.
Bred ut i form och grädda på 175 grader i ca 30 minuter.
Körsbärsmarängsmörkrämen
Över ett vattenbad vispar du 4 äggvitor tillsammans med 3 dl socker tills sockret har löst sig, vispa hela tiden.
När sockret har löst sig fäster du bunken vid en hushållsassistent och vispar tills det svalnat. Byt till paddeln och tillsätt 342 gr smör lite i taget, vispa till ett härligt fluff och smaksätt med vaniljextrakt.
Mixa sylten till en pure och vänd ner det i marängen. Låt stå kallt.
Montering
Skär ut mandelbottnen i valfri form, toppa med körsbärsmarängsmörkrämen och ett färskt körsbär.