Konditorns Schwarzwaldtårta

Konditorns Schwarzvaldtårta
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Konditorns Schwarzwaldtårta

8 ingredienser

ca 90 min

Johan Sörbergs recept på schwarzwaldtårta, en klassisk, gräddig tårta med bottnar av hassenötsmaräng och chokladdekorationer. Glutenfri!

Ingredienser

Tårtbotten

  • 300 g strösocker
  • 200 g äggvita
  • 120 g hasselnötter, rivna
  • 40 g strösocker
  • 40 g potatismjöl

Dekoration

  • 500 g vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • kakao

Gör så här

  1. Äggvita vispas till en fast maräng med socker som tillsätts lite i taget.
  2. Blanda ihop rivna hasselnötter, strösocker och potatismjöl och vänd ner i den färdiga marängen.
  3. Spritsa ut 3 st bottnar på bakplåtspapper och grädda i ca 30 min i 150 grader, låt svalna.
  4. Pensla smält choklad på bottnarna och gör tunna chokladdekorationer av resten.
  5. 3 st bottnar sätts ihop med grädde, garneras med vispad grädde, choklad och pudrad kakao.