Blanda alla ingredienser snabbt. Låt stå kallt en stund.
Kavla sedan ut degen och fodra en pajform.
Täck degen med folie som du fyller med ärtor/strösocker. Detta för att hålla degen på plats under gräddningen.
Grädda botten i 180 grader i ca 10-15 minuter. Ta ut och ta bort foliet.
Lemon curd
Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Blanda citronsaft- och skal, ägg och florsocker i en kastrull. Låt sjuda upp och sjuda i 5 minuter. Rör hela tiden.
Krama ut vatten ur gelatinbladen och lägg i tillsammans med smöret, rör runt och låt svalna. Sila lemon curden och fyll sedan det bakade pajskalet med den. Låt svalna i kyl.
Italiensk maräng
Koka socker och vatten. När sockerlagen har nått 110 grader, börja vispa vitorna till en maräng.
När sockerlagen är 122 grader, häll ner den i en fin stråle i de vispade vitorna. Vispa på tvåans växel tills marängen är kall/rumstempererad.