Kardemummakakor med päron

Kardemummakakor med päron
Foto: TV4
Johanna Cronwall
Johanna Cronwall

Kardemummakakor med päron

6 ingredienser

25 min

Rolig variant på syltkakor. Kakorna fylls med päronsylt och toppas med kardemumma.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 125 g smör, kallt
  • 45 g strösocker
  • 180 g vetemjöl
  • päronsylt
  • 2 tsk kardemumma, + att strö över kakorna
  • florsocker, + vatten

Gör så här

  1. Hacka smöret. Blanda med övriga ingredienser, nyp snabbt ihop till en deg.
  2. Rulla varje degbit till en boll. Tryck ner fingret i mitten. Degen bör räcka till ca 25 kakor.
  3. Spritsa lite päronsylt i varje kaka och strö lite kardemumma över. Grädda i ca 12 min.
  4. Garnera kakan med glasyr.