Zuleika sommardröm

Zuleika sommardröm
Foto: tv4
Jonnha Hagenlöf Arabi
Jonnha Hagenlöf Arabi

Zuleika sommardröm

10 ingredienser

Tarteletter med blåbär och nektariner eller andra goda frukter och bär.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar

Ingredienser

Pajdeg, ger 9 tarteletter

  • 250 g vetemjöl
  • 125 g smör (kallt tärnat)
  • 45 g florsocker
  • 1,5-2 äggulor

Fyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 80 g äggula
  • 100 ml grädde
  • 100 g smör
  • 90 g strösocker
  • 3 nektariner
  • 200 g färska blåbär

Gör så här

Pajdeg

  1. Nyp ihop mjöl, socker och smör.
  2. Tillsätt äggulor och arbeta samman till en deg.
  3. Linda in i plastfolie och lägg i kylen i minst 1 timme.
  4. Förvärm ugnen till 175 grader.
  5. Kavla ut degen, täck nio stycken tartelettformar och tryck ut degen i formarna.
  6. Täck dem med aluminiumfolie och grädda i ca 8-10 minuter. Ta sedan bort folien och grädda till de får färg, ca 7-10 minuter.
  7. Låt sedan formarna svalna och fyll. (I det här receptet fylls tre av pajerna med frukt och bär medan de andra sex får andra fyllningar.)

Fyllning

  1. Blanda alla ingredienser utom bären och frukten i en kastrull.
  2. Värm upp till en tjock kräm och häll krämen i en skål och plasta med folie mot ytan och ställ i kylen och låt kallna.
  3. Häll sedan krämen i tartelettskalen och dekorera med bär och frukt.