Josephines cupcakes med citron, banan och kokos eller choklad

Josephines cupcakes med citron, banan och kokos eller choklad
Foto: TV4
Josephine Palm - recept
Josephine Palm - recept

Josephines cupcakes med citron, banan och kokos eller choklad

48 ingredienser

Josephines recept på "Lemon Poppy Seed Cupcakes", "Banana/Cocnut Cupcakes" och "Black and White Cupcakes".

Ingredienser

portioner stycken

Lemon Poppy Seed Cupcake

  • 2 dl vallmofrö
  • 2 citroner
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 citron

Frosting

  • 60 g smör (mjukt)
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g färskost (eller annan cream cheese)
  • 2 citroner
  • färsk citronmeliss
  • 60 g smör (mjukt)
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g färskost (eller annan cream cheese)
  • 2 citroner
  • färsk citronmeliss
  • riven kokos
  • bananchips

Banana/Cocnut Cupcakes

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl kokos, riven
  • 1 banan

Black and White cupcakes

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaffe
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 100 g choklad

Vit chokladfrosting

  • 200 g färskost (eller annan cream cheese)
  • 200 g vit bakchoklad

Gör så här

Lemon Poppy Seed Cupcake

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, vanilj och socker pösigt.
  3. Smält smör, blanda med mjölk och häll detta i äggmeten.
  4. Vänd ner de torra ingredienserna samt vallmofrön.
  5. Tillsätt rivet skal och saft från citronen.
  6. Fyll 12 formar med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Frosting

  1. Blanda allt till frostingen (sikta ner florsockret). Spritsa cupcakesen när de svalnat och strö på vallmofrön.

Banana/Cocnut Cupcakes

  1. Bered grundsmeten som ovan men istället för vallmofrön tillsätt mosad banan och kokos.
  2. Fyll 12 formar med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  3. Blanda allt till frostingen (sikta ner florsockret). Spritsa cupcakesen när de svalnat och dekorera med bananchips och stora kokosflingor.

Black and White cupcakes

  1. Ugnsvärme: 175 grader.
  2. Vispa ägg, vanilj och socker pösigt.
  3. Smält smör och blanda med kaffe och gräddfil. Häll detta i äggsmeten.
  4. Vänd ner de torra ingredienserna samt hackad mörk choklad (spara 25 g att riva över sen).
  5. Fyll 12 formar med muffinssmet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Vit chokladfrosting

  1. Smält vit choklad och låt svalna något, rör ihop med färskosten.
  2. Spritsa cupcakesen när de svalnat och strö på lite strössel och rispad choklad.