Flarnrullar fyllda med lemoncurd och färskost. Toppas med choklad och citronskal.
Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.
Ingredienser
st
Flarnsmet
55 g smör
55 g strösocker
55 g ljus sirap
50 g vetemjöl
0,5 tsk ingefära, mald
0,5 tsk citron, färskpressad
Lemoncurd
3 citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor
Lemoncurdfyllning
0,5 dl lemon curd
1 dl färskost
Garnering
100 g mörk choklad
1 citron, skal från
strösocker
Gör så här
Flarn
Mät upp smör, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull, värm försiktigt på låg värme i ca 15 min eller tills sockret smält. Rör om då och då! (Får ej koka).
Sikta ner vetemjöl och ingefära i en skål och pressa därefter ner citronsaft.
Sätt ugnen på 180 grader.
När sockret smält; låt svalna ett par minuter och rör sedan ner mjöl- och citronsaftblandningen. Blanda väl!
Klicka ut teskedstora klickar på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i ugnen i 10-12 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg.
Vänta några sekunder och rulla därefter flarnen, lägg med skarven neråt på en kall plåt. Går det inte att rulla, stoppa in plåten i ugnen igen lite grann.
Lemoncurd och lemoncurdfyllning
Tvätta alla citroner ordentligt och riv skalet på dem. Pressa ur saften på två av citronerna i en kastrull och lägg i skalet från alla citronerna.
Koka ihop citronsaft, citronskal, strösocker och smör en stund, innan vätskan därefter silas bort från skalet.
Pressa saften från den sista citronen i en separat skål och blanda ihop majsstärkelsen (maizena). Häll därefter över majsstärkelselösningen i kastrullen och blanda ordentligt ihop dessa.
Vispa äggen i en separat skål innan även dessa tilläggs i kastrullen. Rör ner äggen och blanda tills citronkrämen tjocknar och får en mer fast konsistens. Låt svalna!
Blanda därefter önskad mängd och efter smak ihop med philadelphiaost. Spritsa in fyllning i rören.
Smält mörk choklad och spritsa tunt över flarnen. Riv långa strimmor av citronskal och blanda ihop detta med strösocker. Lägg därefter på lite av de citronsockrade skalen på varje flarn som ett fint avslut.