Sikta ner mjöl, potatismjöl och råsocker i matberedare. Blanda ihop. Skär upp det kalla smöret i små kuber, fördela i matberedaren och kör ca 30 sekunder, så att smöret blivit till små klumpar i ärtstorlek. Tillsätt ägget. Kör ihop snabbt, precis så att degen går ihop, då är den klar. Ta ut degen, täck degklumpen med folie och lägg in i kylen 30 minuter.
Sylt
Koka hallon, saft och syltsocker i en liten kastrull, ca 4 minuter, rör om hela tiden. Häll upp i en mugg och låt svalna.
Hacka mandeln, blanda med pärlsocker och råsocker. Baka ut kakorna: Kavla ut degen mycket tunt. Vänd degen ofta och använd så lite extra mjöl som möjligt. När den är riktigt tunn, stansa ut kakorna. Använd en stekspade för att lägga dem åt sidan på bakplåtspappret. Lägg en liten klick hallonsylt på varje kaka, tryck ihop lite lätt runt så att den sluter sig.
Pensla med uppvispat ägg, strö på mandel- och sockerblandningen. Grädda i 175 grader, ca 10 minuter. När de precis börjar få färg (men fortfarande är bleka) så är de klara.
Choklad- och polkasnittar
Hacka polkagrisarna fint i matberedare. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ca 1 dl polkagrishack (spara resten till senare).
Blanda mjöl och bakpulver i separat bunke och sikta ner i smörblandningen. Rör om (använd gärna händerna om det är svårt) så att det blir en jämn smet. Finhacka choklad, tillsätt i smeten. Forma en längd, ca 30-35 cm lång. Gräddas i 175 grader, ca 12-13 minuter.
Skär upp längden (medan den fortfarande är varm) i ca 2 cm breda snittar. Ringla choklad (med en liten spritspåse eller en gaffel) och strössla polkagrishack ovanpå.
Kanel- och kardemummatoppar
Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda ner smöret så att det fördelas. Rör ner äggvitan, rör inte mer än nödvändigt. Tillsätt ev. en tsk vatten så att degen blir lättare att spritsa.
Spritsa direkt på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader, 9-11 minuter, tills de precis börjar få en aning färg i kanterna.
Pudra försiktigt över lite florsocker när de svalnat.