Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Tillsätt mjölk och citron och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna och stjälp upp muffinsen på ett galler.
Vaniljkräm
Skrapa fram vaniljen med vass kniv från stången. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.
Bland ihop hallonsylt och grädde. Garnera bakelsen.