Smält smöret och låt svalna en aning. Tillsätt mjölk och salt.
Ägg och socker vispas luftigt.
Mjöl, bakpulver och vaniljsocker siktas i smeten och smörmjölkblandningen tillsätts. Tillsätt slutligen rivet citronskal.
Fördela smeten lika mycket i tre bunkar och smaksätt för respektive cupcake.
Mandelcupcakes
Smeten smaksätts med 5 rivna bittermandlar. När de gräddats penslas de med Amaretto. Efter detta blandar man en smet av mandelmassa och cream cheese. Spritsa på toppingen med krusig tyll. Garneras med cocktailbär.
Äppelcupcakes
Skala, kärna ur och klyfta alla äpplen. Lägg 10 klyftor till garnering åt sidan. Koka/marinera de övriga äppelklyftorna i Calvados (blir bäst om man marinerar i minst en timme.).Vänd de marinerade äppelklyftorna i kanel. Peta ned äppelklyftorna i smetfyllda formar.
Halvgrädda cupcakesen och tag ut dem från ugnen. Garnera varja cupcake med en äppelklyfta. Grädda klart. Under tiden kokas en aprikotyr av passerad aprikosmarmelad. Aprikosmarmelad läggs i kastrull och blandas med citronsaft. Koka ca 10 minuter till en seg massa. När bakverken är färdiggräddade penslas äppelklyftan rikligt med aprikotyr.
Blanda en frosting av 150 g creme cheese och 3 dl florsocker. Spritsa en tjock krans med frosting på varje cupcake så att äppelklyftan syns.
Romcupcakes
Blanda en frosting på150 g creeme cheese, 3 dl florsocker, 1 msk limejuice. Blanda ost, florsocker och limejuice till en fast smet (pass upp så du inte har för mycket juice) och fyll i plastspritspåse med slät tyll.