375 g ägg, 205 g socker, 25 g vaniljsocker vispas kraftig med elvisp i vattenbad upp till 40-45 grader. Fortsätt vispa smeten tills den har svalnat i ca 10 min.
Sikta försiktigt i 225 g mjöl i smeten. Smörj hjärtformen med rumsvarmt smör och häll i smeten.
Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Pröva med sticka. Strö socker ovanpå, lägg på ett bakplåtspapper och vänd allt upp och ner. Låt svalna mellan 2 plåtar.
Vaniljkräm
250 g mjölk kokas upp med 1 urskrapad vaniljstång. Ta av från värmen, låt dra, gärna 15 minuter. Ta upp vaniljstången.
Vispa 120 g äggulor med 65 g socker och 20 g majsstärkelse lätt och luftigt.
Häll i mjölken. Vispa så det blir slätt, häll tillbaka blandningen i kastrullen koka upp under noggrann vispning. Tillsätt 15 g osaltat smör och vispa allt slätt. Passera genom sil, och kyl snabbt.
Krämgrädde
Lägg 2 gelatinblad i kallt vatten, vispa 400 g grädde fast .
Blanda försiktigt i vaniljkrämen i grädden. Smält gelatinbladen och rör ner lite av krämen, blanda slätt och vänd sedan ner resten.
Vispa 500 g grädde, 10 g vaniljsocker och 25 g socker luftigt.
Dela tårtbotten i tre delar. Lägg på hallonsylt på första botten och 70 g av krämgrädden. Lägg på nästa botten och på med resterande krämgrädde. Forma som bulligt hjärta. Lägg på sista botten. Forma till.
Lägg på grädden eventuellt (om man vill ) lätt blandad med ca 250 g färska hallon. Forma och stryk även grädde runt kanterna.
Kavla marsipanen ca 2mm tjock, lägg över tårtan. Forma jämt, och sträck upp veck. Skär rent runt om.
Montera och dekorera med små rosa hjärtan, färska små kvistrosor och kanske någon bård i nederkant. Använd fantasi och mycket kärlek!!