Ninas recept på cupcakes som hon kallar ”Saffransdröm”, ”Chokladchock” och “Bröllopscupcake”, med smaker av saffran, rom, vit och mörk choklad samt hallon.
Smält smör, häll i gräddfil, kaffe och vaniljessens i äggsmeten. Blanda.
Chokladfrosting
Vispa grädde, vänd sedan i cream cheese, kakao och socker. Vispa ihop till en följsam frosting. Spritsa frosting på dina chokladcupcakes och dekorera med hyvlad mörk choklad.
Saffransdröm
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Smält smör och häll i saffran, häll i grädde och låt koka upp.
Låt svalna. Häll alltsammans i äggsmeten, även vaniljessens och romessens.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och mald rosépeppar.Vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera ut muffinsformar och fyll till 2/3. Gör en extra muffins till dekorationerna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta din extracupcake och dela upp den i skivor, stansa ut blommor.
Romfrosting
Rör ihop ingredienserna till en jämn frosting. Spritsa ut frosting, lägg dit en utstansad blomma och pudra florsocker över.#
Bröllopscupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.#
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Smält smör och häll i grädde.
Häll alltsammans i äggsmeten, även vaniljessens.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll i färska hallon.
Placera ut muffinsformar och fyll dem till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Vit chokladfrosting
Börja med att smälta den vita chokladen i ett vattenbad.
Låt svalna, blanda sedan med färskost och sedan med florsocker.
Vispa samman till en krämig frosting och spritsa den sedan på dina cupcakes. Om frostingen är för lös, ställ den i kylen en stund.