Arbeta ihop smör, vetemjöl och florsocker. Tillsätt sedan vattnet och ägget och arbeta tills degen går ihop. Ställ degen kallt.
Skala och kärna ur äpplena och kärna ur nektarinerna, skär dem sedan i klyftor. Lägg klyftorna i en skål, pressa över limejuicen och blanda.
Stek äppel- och nektarinklyftorna i smöret, råsockret, kanelen och saltet. En kort stund så de mjuknar lite bara. Låt blandningen svalna lite.
Dela degen i två bitar en aningen större och den andra aningen mindre. Kavla ut den större biten till en cirkel som är större än pajformen. Flytta den utkavlade degen till en pajform och tryck ner degen längs med kanterna.
Sätt aluminiumfolie runt kanterna för att hindra pajkanterna att falla ned under förgräddningen, använd en pajvikt eller aluminiumfolie och ärtor för att hålla botten på plats.
Förgrädda botten i ca 10 minuter, ta ut och pensla botten med vispat ägg. Fördela sedan fyllningen i pajformen.
Kavla ut den mindre degen till en cirkel med en diameter på ca 24 cm. Vispa upp ägget och pensla kanten på degen som ligger i pajformen, lägg sedan den mindre degen ovanpå och tryck ihop kanterna.
Pensla pajen med ägget och strö över råsockret. Snitta locket och grädda sedan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.