Sätt en kastrull på en platta med medelhög värme, blanda i smöret, sockret, sirapen och honungen.
När smöret har smält blanda i mjölet och sedan mjölken.
Finhacka mandeln och vänd ner i kastrullen. Låt sjuda någon minut.
Klicka ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. 1 msk smet per klick är lagom. Tänk på att lämna tillräckligt med utrymme mellan klickarna så de inte smälter ihop i ugnen.
Grädda i mitten av ugnen i 4-5 minuter.
Ta ut plåten och låt flarnen svalna ca 2 minuter. Forma sedan flarnen till rullar genom att forma dem runt en stav. Exempelvis en kavelpinne.
Låt flarnen svalna och förbered pistagecrèmen.
Pistagecrème
Häll pistagemjölet och sockret i en mixer. Låt mixern gå på medelhög fart och klicka ner smöret.
Slå sist i grädden lite i taget och låt mixern gå på tills cremen har önskad konsistens.
Hacka 2/3 av pistagenötterna grovt och vänd ner i cremen.
Fyll en sprits med crèmen och spritsa i fyllningen i flarnen.
Smält den mörka chokladen i en tallrik ovan på en kastrull med lite vatten i och doppa ändarna av flarnen i chokladen.
Låt chokladen i ändarna på flarnen stelna.
Använd de resterande pistagenötterna till att dekorera flarnen genom att doppa botten av nöten i chokladen och fästa den ovanpå flarnet.