Det där ostbrickebrödet

Det där ostbrickebrödet
Foto: TV4
Ronnie Nilsson - recept
Ronnie Nilsson - recept

Det där ostbrickebrödet

18 ingredienser

Mörkt bröd med nötter. Passar till ost, särskilt vällagrad gorgonzola/roquefort/stilton och ett glas rött vin.

Ingredienser

Deg

  • 150 g dadlar
  • 140 g sirap
  • 4,5 dl filmjölk
  • 1,5 dl melonfrön
  • 1,5 dl hel råg
  • 3 dl rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk fänkål
  • 1 tsk anis
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt

Fyllning

  • syltade valnötter, egen inkokning

Topping

  • vallmofrö
  • melonfrön

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Koka upp rågkärnor och linfrö i lite filmjölk/sirap. Låt svalna.
  2. Blanda ihop alla ingredienser snabbt.
  3. Lägg i form med bakplåtspapper.
  4. Varva tre tydliga linjer med valnötter.
  5. Toppa degen med vallmofrön och melonkärnor.
  6. Grädda cirka 45 minuter.