Nötbakelse

Nötbakelse
Foto: TV4
Yvonne Ryding
Yvonne Ryding

Nötbakelse

Av: Yvonne Ryding

Från: Hela Sverige bakar

10 ingredienser

Nötbakelse gjord på mördegsbotten och med frukt- och nötfyllning.

Ingredienser

Mördeg

  • 150 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 msk vatten, kallt

Fyllning

  • torkade tranbär
  • hasselnötter
  • blockchoklad, smält

Garnera med

  • röda vinbär
  • marsipan

Gör så här

  1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
  2. Plasta degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  3. Tryck ut mördegen i små tartelettformar. Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
  4. Mixa tranbär och hasselnötter och fyll mördegsbottnarna. Smält blockchoklad och ringla över. Garnera med röda vinbär och marsipankulor.