Helena och Alexanders pasta bolognese
Med den här perfekt balanserade och välsmakande bolognesen tog Helena och Alexander hem segern i tävlingen "pasta bolognese".
Ingredienser
- 250 g nötfärs
- 250 g fläskfärs
- 4-5 msk olivolja
- svartpeppar
- 1,5 dl vitt vin (torrt, oekat)
- 2 msk tomatpuré
- 2 morötter
- 1 stjälk stjälkselleri
- 1 gul lök
- 1 rödlök
- 4 klyftor vitlök
- 3 sardellfiléer
- 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk japansk soja
- 1 krm cayennepeppar
- 1 krm chiliflakes
- 3 krm paprikapulver
- 0,5 dl färsk oregano, hackad
- 1 dl pastavatten
- 50 g pancetta
- salt
- vitpeppar
Pasta
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl durumvetemjöl
- 2 msk vatten
- 1 msk neutral olja
- 20 g smör, att blanda upp pastan med när den är kokt
Till servering
- färsk basilika
- parmesanost