Fisksoppa

Fisksoppa
Foto: Lottie Hallqvist
Helena Nyblom
Helena Nyblom

Fisksoppa

Av: Helena Nyblom

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Nyttigaste fisksoppan! Laga mycket så kan du frysa in och äta även till lunch.

Receptet kommer från Helena Nybloms bok Livskraft

Ingredienser

portioner
  • 500 g fisk (gärna lax och marulk)
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 limefrukt
  • 4 schalottenlökar
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
  • 100 g champinjoner
  • 0,5 zucchini
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • standardmjölk
  • hummerfond

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration. Salta. Riv skalet av halva limen och tillsätt detta. Pressa limen över. Låt stå cirka 1 timme.
  2. Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.
  3. Skär tomater och champinjoner i klyftor. Hacka zucchinin smått. Fräs upp och lägg åt sidan.
  4. Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.
  5. Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater,
  6. champinjoner och zucchini och späd med lite mjölk. Tillsätt hummerfond efter smak.
  7. Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill.