Helgrillad fläskfilé med lök och äpple i foliepaket

Helgrillad fläskfilé med lök och äpple i foliepaket
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helgrillad fläskfilé med lök och äpple i foliepaket

14 ingredienser

Fläskfilé, som inte är så fet, är bäst att grilla hel så att den behåller sin saftighet. Tillvarata glöden för att laga foliepaket med läckert tillbehör! Detta är verkligen en härligt somrig grillrätt.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskfilé

Tillbehör i paket

  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • smör, att fräsa i
  • 2 äpplen
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Honungsglaze

  • 0,75 dl honung, flytande
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar (eller red hot chiliflakes)

Du behöver också

  • grillfolie

Gör så här

Honungsglaze

  1. Skala och riv ingefära och vitlök till honungsglazen. Blanda samman flytande honung, ingefära, vitlök och kajennpeppar. Ställ åt sidan.

Tillbehör

  1. Repa bladen av rosmarinkvisten. Skala och strimla lökarna. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs lökstrimlorna mjuka i smör. Låt äppelklyftorna fräsa med en kort stund.
  2. Lägg ut fyra rektangulära folieark, ca 20 x 20 cm, på arbetsbänken. Fördela äppelklyftorna, rosmarinen och lökstrimlorna på arken. Krydda med salt och peppar och droppa över några droppar olivolja. Vik ihop paketen.

Fläskfilé, helgrillad

  1. Gnid in fläskfilén med salt och peppar. Slå in den tunna spetsen i lite folie. Grilla filén varsamt långt från glöden i 20-30 minuter. Ta av folien efter halva tiden, så grillas hela filén jämnt.
  2. Lägg på foliepaketen med tillbehör. Pensla fläskfilén med glaze runt om de sista minuterna av grilltiden. Låt köttet vila i 5 minuter innan det skärs upp i skivor.