Salta och peppra örterna samt ringla över lite olivolja. Blanda ihop till en grov örtpesto på skärbrädan.
Dela vitlöken och citronen på hälften. Lägg bitarna i en ugnsform och värm i ugnen i ca 5 minuter (använd samma form som du ska använda till kycklingen).
Lyft försiktigt upp skinnet närmst kycklingbrösten. Tryck försiktigt in två fingrar under skinnet för att skapa en luftficka på var sida om benet. Fördela örterna mellan båda fickorna.
Snitta låren djupt, ända in mot benet, tre gånger på varje sida.
Stoppa in ljummen citron och vitlök i håligheten och bind samman benen. Ett tips är att även bre smör på insidan vilket ger ett krispigt skinn och fantastisk smak.
Skala och dela schalottenlöken på hälften och lägg i botten på en ugnsform. Placera kycklingen ovanpå och sätt i den nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, eller tills brösten har 63 grader i innertemperatur.
Ta ut och låt vila i ca 15 minuter.
Morotspuré
Skölj och skala morötterna.
Rosta morötterna på 180 grader i ca 35 minuter, eller tills de är helt mjuka.
Mixa morötterna tillsammans med olja, tomatpuré och saffran tills krämen är helt slät.
Smaka upp med salt.
Sotad och picklad pumpa
Skala pumpan och skär i 4-6 klyftor beroende på storlek.
Bränn utsidan helsvart med en bruléebrännare. (Det går även att hoppa över).
Hyvla pumpan tunt på mandolin och lägg bitarna i en salt 1-2-3-lag. Låt ligga i minst 1 timme i kylskåp.
Servering
Servera kycklingen tillsammans med varm morotspuré, picklad pumpa och steksky från kycklingen.