Helrostad rotselleri med bröd toppad med spetskål och tryffelmajonnäs

Helrostad rotselleri med bröd toppad med spetskål och tryffelmajonnäs
Foto: köket.se

Helrostad rotselleri med bröd toppad med spetskål och tryffelmajonnäs

11 ingredienser

1,5 h

Testa att byta ut korven mot helrostad rotselleri. Toppa med smörstekt och citrondressad spetskål, tryffelmajonnäs, rostad lök och persilja. Lyxigt, vego och väldigt gott!

Tips! Byt ut smör och majonnäs mot mjölk-och äggfria varianter så blir rätten helt vegansk.

Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn potato hot dog bun 2023

Tips från Korvbrödsbagarn!

Servera korven i det lyxigt goda Potato hot dog bun från Korvbrödsbagarn

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 rotselleri
  • smör
  • 4 Korvbrödsbagarn Potato hot dog bun
  • rostad lök
  • persilja

Smörstekt spetskål

  • 0,5 spetskål (röd el vit)
  • 0,5 citron, saften
  • smör, till stekning
  • salt

tryffelmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • tryffelolja (några droppar efter smak)

Gör så här

  1. Skölj och skrubba rotsellerin. Gnid in med smör och lägg i en ugnssäker form. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 1,5 h eller tills den är mjuk rakt igenom. Ös gärna med smöret några gånger under tiden.
  2. Strimla spetskålen och stek i en panna tillsammans med smör. Dra av från värmen när kålen mjuknat. Halvera citronen och tryck citronköttet mot stekpannan så det grillas lite. Smaka av med citronsaft och salt.
  3. Blanda majonnäs med tryffelolja efter smak.
  4. Ta ur rotsellerin ut ugnen och låt svalna något. Skär sedan upp till tjocka stavar passande för korvbröden.
  5. Bred ut ett lager majonnäs i korvbröden, lägg i rotsellerin och toppa med spetskål, rostad lök och lite persilja.