Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, sirap, salt och rågsikt lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
Dela degen i 16 bitar. Forma dem till runda bollar och platta till dem på ett mjölat bakbord. Kavla ut dem till rundlar, ca 1 cm tunna. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga tätt med en gaffel. Kavla ganska hårt så det blir ett djupt mönster, annars bildas stora luftbubblor i brödet under gräddningen. Pudra mjöl både under och över så att degen inte fastnar i bordet eller i kaveln.
Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i 8–9 minuter eller tills de får lagom gyllene färg. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.