Det är roligt att göra sin egen likör. Du kan använda krusbär, smultron, blåbär eller hallon, men bären får inte vara övermogna. En flaska likör är också en trevlig present så gör gärna en dubbelsats.
Ingredienser
1 l blandade bär, sköljda och torra
37 cl eau de vie
5 dl strösocker
Gör så här
Lägg 1 liter väl sköljda och torra bär i en glasburk. Slå på 37 cl Eau de Vie. Förslut burken väl och ställ i ett soligt fönster cirka 3 veckor.
Rör ner cirka 2 1/2 dl strösocker. Skaka burken då och då så sockret löser sig. Låt burken stå ytterligare 3-4 veckor.
Sila ifrån bären, rör ner ytterligare 2 1/2 dl strösocker och låt stå tills sockret är upplöst. Smaka av, det kan behövas mer socker om bären är syrliga. Om likören är grumlig kan du sila den genom filter innan du häller upp på flaska.