Hemgjord glaze till grillat

Jessica Ortman
Anders Litzell

Hemgjord glaze till grillat

Av: Jessica Ortman, Anders Litzell, Niclas Nordström, Daniel Hellman

Från: Sommarkrysset

15 ingredienser

1 h

Ingredienser

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl ananasjuice
  • 1,5 dl äppeljuice
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 dl rörsocker
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 msk Mackmyra whisky
  • 1 msk ananas, finhackad
  • 0,5 dl äppelmos
  • 0,25 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Ta och stek schalottenlöken och vitlöken på låg värme i någon minut innan du blandar i allt annat.
  2. Koka upp och låt det koka ner till ca hälften. Konsistensen ska bli lite som sirap, ett bra tips är att man kan ta en grillpinne i trä och göra en markering med kniven så är det lätt att se när man kokat ner den till hälften! Passar till det mesta!