En lite mer hälsosam variant på klassikern kexchoklad. Ljus choklad byts mot mörk och kexen varas med en choklad-och jordnötsfyllning sötad med sockerersättning.
Smält chokladen över vattenbad. Rör ner jordnötssmör, strösockerersättning och vaniljpulver. Rör ihop till en bredbar smet.
Stryk ett jämnt lager av choklad- och jordnötsröran över ett smörgåsrån. Lägg på ett smörgåsrån och bred på ett lager till. Upprepa så att det blir totalt fyra lager smörgåsrån och tre lager choklad- och jordnötsröra på varje (totalt fyra stycken).
Lägg på en bricka och ställ in i kylen 1 timme.
“Såga” varje kexblock i tre delar på kortsidan med en tandad kniv.
Doppning
Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan och rör om tills det är ordentligt blandat.
Sätt en skalkniv i kexet och doppa dem en och en i chokladen. Dra av överflödig choklad mot bunkens kant. Lägg på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.