Dela de oskalade potatisarna diagonalt på mitten, det ger maximal storlek. Skiva därefter potatishalvorna ca 2 mm tjocka, använd gärna en mandolin.
Lägg de färdigskurna skivorna i kallt vatten.
Koka upp en stor kastrull med vatten och ättika. Koka potatisskivorna ca 3 minuter, gärna i omgångar. Det tar tid att fiska upp alla potatisskivorna ur kastrullen och de kan lätt bli överkokta annars.
Låt chipsen få rinna av i en durkslag och torka. Lägg sedan ut alla chips på en kökshandduk för att torka ca 5–10 minuter. Vänd på chipsen efter halva tiden för en jämn torkning på bägge sidor. Koka under tiden nästa omgång med skivade potatisar.
Värm oljan till 165 grader. Lägg i en fjärdedel av de kokta och nytorkade chipsen åt gången. När det slutar att bubbla om chipsen är dem klara. De ska vara ljust gyllene, lätta, luftiga och det ska prassla från korgen när den överflödiga oljan skakas ner i fritösen.
Lägg över chipsen i en rymlig skål med hushållspapper i botten. Salta direkt, och skaka försiktigt. Fortsätt sedan med nästa omgång.
Servera chipsen genast eller låt svalna och förvara i lufttät påse.