Hemgjorda hallonremmar

Hemgjorda hallonremmar
Foto: TV4
Lotta Öström
Lotta Öström

Hemgjorda hallonremmar

Av: Lotta Öström

6 ingredienser

Gör dina egna godisremmar - i det här receptet används hallon men det går bra att ersätta dem med andra bär. För ett helt sockerfritt recept, utelämna slutsteget med att rulla remmarna i strösocker.

Ingredienser

  • 300 g frysta hallon
  • 3 msk honung, flytande
  • 1 citron, saft och skal
  • 0,5 krm salt
  • olja

Servering

  • 2 dl strösocker
  • Övrigt: Bakplåtspapper

Gör så här

  1. Koka upp hallonen, tillsätt honung och saften av citronen samt saltet. Sila genom finmaskig sil.
  2. Bred ut på oljat bakplåtspapper. Låt torka i ugnen i 3,5-4 timmar, ca 70 grader med ugnsluckan på glänt.
  3. Klipp till remmar. Jag brukar vända dom i lite socker och rivet citronskal för att få dom ännu surare. Men dom är goda även som dom är.