Hemgjorda isterband med senap- och persiljestuvad potatis

Hemgjorda isterband med senap- och persiljestuvad potatis
Foto: TV4

Hemgjorda isterband med senap- och persiljestuvad potatis

Av: Henrik - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1 h 30 m

Gör isterband helt från grunden! Serveras med en potatisstuvning och inlagda rödbetor

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Isterband:

  • 500 g nötfärs (bästa är att mala själv)
  • 250 g fläskfärs
  • 100 g korngryn, förvällda
  • 3-4 schalottenlökar
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 msk salt
  • 2 tsk vitpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • korvfjälster

Senap- och persiljestuvad potatis:

  • 15 delikatesspotatisar
  • 1 l mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk stark senap
  • 1 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 3 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl persilja

Tillbehör:

  • 8 inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till isterbandet.
  2. Blötlägg fjälstret och skölj igenom dem. Trä på fjälstret på munstycket på din köttkvarn. Pressa ner köttsmeten i kvarnen och tryck ut det i fjälstret (räkna med att första korven blir dålig) Pressa till lagom storlek och knyt ihop korven.
  3. Koka potatisen.
  4. Häll i mjölke och grädde i en kastrull. Rör i maizenan när det blivit ljummet. Koka upp tills det blivit tjockt och rör ner senap och kryddor. Blanda sist ihop det med den kokade potatisen.
  5. Stek isterbanden i mycket smör i ca 15 min.
  6. Servera isterbandet tillsammans med potatisen och inlagda rödbetor!