Hemgjorda pitabröd

Tove Nilsson recept

Hemgjorda pitabröd

5 ingredienser

2 h

Hemgjorda pitabröd är perfekt att servera till en mängd olika rätter.

Ingredienser

portioner styck
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 9-10 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Rör ut jästen med vatten och socker, låt allt lösas upp.
  3. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Arbeta degen i ca 5 minuter för hand.
  4. Täck degen och låt jäsa i 45 minuter.
  5. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela i 12 slarviga bitar. Använd mjöliga händer.
  6. Forma degbitarna till bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Se till att de inte ligger för nära varandra eftersom de ska plattas ut.
  7. Strö mjöl över bullarna och lägg över kökshanddukar. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Tryck ut bullarna med händerna till runda pitabröd.
  10. Baka bröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de har fått färg och blivit puffiga.