Hemlagad müsli med färska bär

Hemlagad müsli med färska bär
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hemlagad müsli med färska bär

11 ingredienser

Vad sägs om en sommarfrukost med hemlagad müsli och färska bär? Den här müslin har flera ingredienser som rostas i ugnen för tydligare smak. Du kan också rosta i en gjutjärnspanna ovanpå spisen.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl rågflingor
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl hirsflingor
  • 1,5 dl solroskärnor, hackade
  • 2 dl cornflakes
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl nyponmjöl
  • 0,5 dl pistagenötter

Till servering:

  • yoghurt (eller fil eller mjölk)
  • färska bär

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Blanda samman rågflingor, havregryn, hirsflingor och hackade solrosfrön, häll dem i en ugnssäker form eller långpanna och rosta dem i ugnen i ca 25 minuter. Rör om då och då.
  2. Blanda samman cornflakes, linfrön, russin, nyponmjöl och pistaschnötter. Rör ner den rostade blandningen och blanda väl. Förvara müslin i en burk med tätslutande lock.
  3. Servera müslin med yoghurt, fil eller mjölk och färska bär. Tips: byt ut russinen mot 2 dl torkade äppelbitar eller annan torkad frukt som dadlar, fikon eller päron.