Blodpudding med sidfläsk och äpple

Blodpudding med sidfläsk och äpple
Foto: Jenny Grimsgård
Melker Andersson
Melker Andersson

Blodpudding med sidfläsk och äpple

Av: Melker Andersson

Från: Hemma hos Melker Andersson

16 ingredienser

25 m

En snabblagad pytt på blodpudding som är kryddig och god. Recept från boken Hemma hos Melker Andersson.

När min bror Magnus pluggade i Umeå levde han på blodpudding. Det här receptet är skapat för honom. /Melker

Läs mer om boken

Hemma hos Melker Andersson

Ingredienser

portioner
  • 400 g blodpudding, skuren i tärningar
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 syrliga svenska äpple, i bitar

Till kryddblandingen

  • 1 tsk mejram
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • salt
  • peppar

Vitkålssallad

  • 0,25 vitkål, hyvlat
  • 1 dl filmjölk
  • salt
  • svartpeppar

Svartvinbärschutney

  • 1 dl svarta vinbär
  • 0,5 dl Cumberlandsås

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen.
  2. Stek blodpuddingen i fläsk i smör i en stekpanna. Smaksätt med kryddblandningen.
  3. Tillsätt lök och äpple och stek ytterligare några minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till vitkålssalladen.
  5. Blanda svarta vinbär och cumberlandsås.
  6. Servera blodpudding, äpple och fläsk med vitkålssallad och svartvinbärschutney.