Melkers orientaliska laxfilé i ugnen

Melkers orientaliska laxfilé i ugnen
Foto: Jenny Grimsgård
Melker Andersson
Melker Andersson

Melkers orientaliska laxfilé i ugnen

Av: Melker Andersson

Från: Hemma hos Melker Andersson

14 ingredienser

20 min

Snabb och nyttig vardagsrätt med lax.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar laxfilé med fjällat skinn (à 180 g)
  • 1 citrongräs, i bitar
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 cm ingefära, skalad och skivad
  • 1 chilifrukt, i bitar
  • 2 kvistar koriander
  • 4 limeblad
  • 1 limefrukt, skivad
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Till servering

  • jasminris
  • soja
  • limefrukt, klyftad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär några snitt i laxskinnet. Stick in de restrerande ingrediserna i snitten. Salta och peppra.
  3. Stek laxen i olja i en stekpanna.
  4. Lägg över laxen i en ugnfast form och efterstek den i cirka 10 minuter.
  5. Servera med jasminris, soja och lime.