Hemmagjord apelsinglass med marinerade jordgubbar

Hemmagjord apelsinglass med marinerade jordgubbar
Foto: Tv4

Hemmagjord apelsinglass med marinerade jordgubbar

Av: Stefan - Sollefteå

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

20 m + tid i kyl

En krämig apelsinglass som kompletteras med sötsyrliga, marinerade jordgubbar. Apelsinglassen görs med färskpressad juice och grädde, medan jordgubbarna får dra i lite socker och limesaft för extra smak. En enkel men lyxig dessert som passar alla tillfällen!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 6 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljpulver
  • 6 dl grädde
  • 2 msk apelsinsaft, pressad saft
  • 2 msk citronsaft, pressad saft

Marinerade jordgubbar

  • 400 g färska jordgubbar
  • 1 limefrukt (saften)
  • 0,5 msk strösocker
  • färsk mynta

Gör så här

Glass

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda sedan i vaniljpulver.
  3. Vispa grädden och blanda ner den i äggblandningen.
  4. Dela upp smeten i två skålar och blanda ner pressad apelsinsaft i den ena och pressad citronsaft i den andra.
  5. Ställ in glassmeten i frysen i 4-5 timmar.

Marinerade jordgubbar

  1. Skiva jordgubbarna och blanda dem med marinaden.
  2. Låt stå i kylen och marinera tills det är dags för servering.

Servering

  1. Ta ut glassen ca 30 minuter innan servering och servera den med de marinerade jordgubbarna.