Hemmagjorda fiskpinnar

Hemmagjorda fiskpinnar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hemmagjorda fiskpinnar

11 ingredienser

Låt ungarna vara med i köket och göra i ordning sina egna fiskpinnar. Små, små knubbiga ”pinnar” för den som inte är så stor i maten och större för dem med stor aptit. Servera med god, kall sås samt kokt potatis, dill och citron.

Ingredienser

portioner
  • 700 g fiskfilé (torsk, gös eller spätta)
  • 2 ägg, uppvispade
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g smör

Kall sås:

  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 äpple, finhackat
  • 1 saltgurka, finhackad
  • 0,5 tsk curry
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i lagom stora bitar. Doppa dem först i lättsaltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det är viktigt att varje ”lager” panering täcker väl för ett så bra resultat som möjligt.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.
  3. Finhacka äpple och saltgurka. Blanda samman majonnäs, äpple, gurka, curry, salt och peppar till såsen.