Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, socker och salt och knåda in vetemjölet till en smidig deg. Dela degen i 4 jämnstora bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel. Lägg dem på smorda bakplåtar.
Sätt ugnen på 220 grader. Stryk på tomatsåsen och lägg på osten. Klipp sardellerna i bitar och strö på. Lägg också på svarta oliver och kapris. Ställ sedan pizzorna kallt.
Skär tomaterna i tärningar.Hetta upp en kastrull med saltat vatten och förväll bönorna och sparrisen. Kyl av dem i iskallt vatten och lägg på papper. Skala och skiva rödlöken tunt.
Grädda pizzorna i varm ugn i cirka 15 minuter.
Plocka och skölj salladen under tiden. Låt den torka ordentligt på papper.
Vänd grönsakerna i olivolja. Salta och peppra. Ringla på äggula och lägg på ingredienserna på de nygräddade pizzorna.