Pizza Nicoise

Pizza Nicoise
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Henrik Norström
Henrik Norström

Pizza Nicoise

20 ingredienser

45 min

Pizza med sardeller, svarta oliver och kapris och en härlig sallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 4 sardellfiléer
  • 2 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver
  • 100 g haricots verts
  • 100 g rucolasallad
  • 0,5 rödlök
  • 2 plommontomater
  • 100 g sparris
  • 2 dl tomatsås, finns god att köpa färdig på burk
  • 100 g mozzarellaost
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Pizzadeg:

  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm strösocker

Gör så här

  1. Skiva mozzarellaosten i små tärningar.
  2. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, socker och salt och knåda in vetemjölet till en smidig deg. Dela degen i 4 jämnstora bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel. Lägg dem på smorda bakplåtar.
  3. Sätt ugnen på 220 grader. Stryk på tomatsåsen och lägg på osten. Klipp sardellerna i bitar och strö på. Lägg också på svarta oliver och kapris. Ställ sedan pizzorna kallt.
  4. Skär tomaterna i tärningar.Hetta upp en kastrull med saltat vatten och förväll bönorna och sparrisen. Kyl av dem i iskallt vatten och lägg på papper. Skala och skiva rödlöken tunt.
  5. Grädda pizzorna i varm ugn i cirka 15 minuter.
  6. Plocka och skölj salladen under tiden. Låt den torka ordentligt på papper.
  7. Vänd grönsakerna i olivolja. Salta och peppra. Ringla på äggula och lägg på ingredienserna på de nygräddade pizzorna.