Het korv med baconmarmelad, rostad vitlöksmajonnäs och friterad purjolök

Het korv med baconmarmelad, rostad vitlöksmajonnäs och friterad purjolök
Foto: köket.se

Het korv med baconmarmelad, rostad vitlöksmajonnäs och friterad purjolök

13 ingredienser

45 m

En riktigt lyxig korv med extra allt! Toppas med en kryddig baconmarmelad, friterad purjolök och majonnäs med rostad vitlök.

Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn durum korvbröd 2023

Tips från Korvbrödsbagarn!

Servera korven i det lyxigt goda och smakrika brödet bakat på durumvete.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 kryddiga korvar
  • 4 Durum korvbröd
  • 0,5 purjolök (liten)
  • olja, till fritering
  • färsk körvel, till garnering

Rostad vitlöksmajonnäs

  • 0,5 vitlök
  • olja
  • 1 dl majonnäs

Baconmarmelad

  • 1 förp bacon
  • 0,5 rödlök
  • 1,5 msk lönnsirap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Börja med att rosta vitlöken. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på en vitlök, ringla över lite olja och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  2. Gör sedan baconmarmeladen. Stek hela skivor med bacon i en stekpanna eller i ugnen tills de blir riktigt knaperstekta. Låt svalna på hushållspapper.
  3. Hacka löken och stek mjuk i lite baconfett eller olja. Hacka upp baconet och blanda med löken, lönnsirap, vinäger och chiliflakes. Mixa till en massa, men den får gärna vara lite chunky. Smaka upp med mer syra, sötma eller chili om du vill.
  4. Skiva purjolöken och hetta upp en kastrull med olja till 170 grader. Fritera löken i omgångar, plocka upp med en hålslev när löken börjar bli gyllene. Låt torka på hushållspapper.
  5. Tryck ur de rostade vitlöksklyftorna ur skalen och mixa tillsammans med majonnäsen.
  6. Stek korven och servera tillsammans med durum korvbröden och tillbehören.