Finhacka chili och lägg i en skål, pressa ner juicen från en halv lime, pressa i två vitlöksklyftor, riv ner ingefäran och häll i olja. Lägg sedan i kycklingfilén och låt stå minst 1 timme, helst över natten.
Chilikycklinggryta
Lägg den marinerade kycklingfilén i en djupare kastrull. Krydda med salt, peppar och stek kycklingen i ca 10 minuter. Lägg i buljongtärningen, chili, pressad vitlök och låt buljongtärningen lösas upp.
Häll på grädde, paprikapulver och cayennepeppar, låt koka upp. Sänk värmen på plattan och låt grytan stå och puttra i 15-20 minuter, rör om då och då.
Skär upp paprika i bitar och lägg i kastrullen, häll i maizena och rör runt. Avsluta med att pressa i en halv lime och rör runt. Klar för servering.
Pasta
Koka upp vatten med salt. Lägg i pastan och låt koka enligt angiven tid.
Sila av pastan i en durkslag, häll tillbaka i kastrullen och blanda ner olja.
Servering
Stek paprikan ca 5 minuter i lite olja och garnera sedan rätten med den samt rosmarin.