En krämig, het räkpasta med citron och vitlök signerad Donal Skehan. Tänk på att använda ASC-märkta räkor, eller varför inte byta ut mot t ex kyckling?
500 g jätteräka (använd gärna ASC-certifierade räkor)
1 citron, zest och juice
6 msk olivolja
400 g spaghetti
1 tsk chiliflakes
3 ansjovisar
flingsalt
svartpeppar
Till servering
1 kruka färsk basilika
Gör så här
Skiva vitlök tunt. Blanda räkor med hälften av vitlöken, hälften av citronzesten, hälften av citronjuicen och en skvätt olivolja. Låt marinera minst 20 minuter.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka spaghetti 8-10 minuter tills den är al dente.
Under tiden, hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt räkorna och låt steka 5-6 minuter. Vänd dem efter halva tiden så att de tillagas jämnt på båda sidorna.
Ta ut räkorna ur stekpannan och låt vila. Tillsätt resterande olivolja i pannan tillsammans med resterande vitlök, chili, ansjovis, citronzest och citronsaft. Stek 2-3 minuter och lägg sedan tillbaka räkorna.
Använd en tång för att lyfta över den färdigkokta spaghettin direkt från det kokande vattnet till stekpannan. Blanda runt tills såsen och räkorna är jämnt fördelade i pastan. Skopa eventuellt över lite extra pastavatten för att göra såsen ännu krämigare.
Salta och peppra efter smak. Dekorera med färsk basilika och servera direkt.