Het röra på gröna ärtor

Het röra på gröna ärtor
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Het röra på gröna ärtor

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

15 m

Röror är alltid gott och passar till det mest. Den här gör du enkelt på gröna ärtor och blir både het och krämig!

Ingredienser

portioner sats
  • 250 g gröna ärtor, frysta
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 grön chilifrukt, hackad
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Servering

  • papadum, varma
  • grönsaker, i stavar

Gör så här

  1. Koka upp vatten med lite salt, häll i frysta ärter och cashewnötter. Låt koka i några minuter. Häll av i ett durkslag.
  2. Värm oljan i en stekpanna, häll i spiskumminfrön. När de ger ifrån sig ett sisslande ljud, tillsätt ingefära och chili. Stek under omrörning i några minuter.
  3. Mixa ärter och cashewnötter med kryddfräset. Pressa i lite citron eller lime, smaka av allteftersom så det inte blir för surt. Rör ner färsk koriander och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.