Het-syrlig ceviche med passionsfrukt

Het-syrlig ceviche med passionsfrukt
Foto: Catarina König
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Het-syrlig ceviche med passionsfrukt

10 ingredienser

20 m

Het-syrlig ceviche med passionsfrukt är en festlig liten rätt som kommer förgylla vilken tillställning som helst.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 100 g salmalax
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,25 gurka, skalad
  • 0,25 dl salladslök, finstrimlad
  • 0,5 dl mango, frusen och tärnad i mindre bitar
  • 10 kvistar färsk koriander (bladen)
  • 1 limefrukt, saften
  • salt, efter smak
  • 1 passionsfrukt

Dekoration

  • shisokrasse (koriander eller salladslök)

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre tärningar. Finhacka chilifrukten, skär gurkan i små kuber (ta bort det mjuka kärnhuset), finstrimla salladslök och skär ner mangon i mindre tärningar. Blanda allt i en skål och hacka till sist i koriandern.
  2. Pressa över lime, salta, blanda om och smaka av. Ställ svalt till servering.
  3. Lägg cevichen snyggt på skedar eller i små miniskålar och toppa med lite passionsfrukt (innanmätet på frukten). Dekorera med lila shisokrasse, koriander eller salladslök.