Het tuna melt

POPULÄRT
koket.se
het tuna melt
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Het tuna melt

15 ingredienser

30 min

En lite hetare variant på klassikern tuna melt - frasigt stekt bröd fylld med krämig tonfiskröra och smältande god ost. Till serveras en fräsch sallad med asiatisk dressing.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar tonfisk i vatten (á 200 g)
  • 1,5 dl majonnäs
  • 4 msk rödlök, finhackad
  • 4 tsk japansk soja
  • 2-3 msk sriracha
  • 12 skivor ost, mellanlagrad
  • 8 skivor surdegsbröd (eller osötat ljust bröd)
  • smör, till stekning

Sallad

  • 150 g babyspenat
  • 2 salladslökar, strimlad
  • 0,5 gurka, i tärningar
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Häll av tonfisken och pressa ut vattnet.
  2. Blanda tonfisken med majonnäs, finhackad rödlök, japansk soja och sriracha.
  3. Fördela röran på hälften av brödskivorna, lägg på ost så det täcker och toppa med resterande brödskivor.
  4. Stek mackorna i generöst med smör på båda sidor till gyllene färg och osten har smält.
  5. Skär de frasiga tonfiskmackorna på mitten.
  6. Servera mackorna med spenat, gurka, salladslök och tomat. Ringla på soja och droppa lite sesamolja på grönsakerna. Avsluta med att strö på sesamfrön. Servera genast!