Heta räkor med saffransris

Heta räkor med saffransris
Foto: TV4

Heta räkor med saffransris

Av: Cecilia - Södertälje

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

30 m

Marinerade, stekta räkor och grönsaker som serveras med saffranskokt ris och vitlökdipp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg oskalade räkor, frysta
  • 2 klyftor vitlök
  • paprika
  • chilifrukt
  • oliv-/rapsolja
  • sesamolja
  • chiliflakes
  • cajunkrydda
  • cayennepeppar
  • svartpeppar

Saffransris

  • basmatiris, (för 4 personer)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0,5 g saffran

Dipp

  • 2 dl crème fraîche
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 tsk sambal oelek
  • cayennepeppar
  • salt

Servering

  • soja
  • solroskärnor
  • färsk bladpersilja
  • 2 limefrukter

Gör så här

  1. Hacka upp paprika, chili och vitlök. Gör en marinad av kryddorna (efter smak) och oliv/raps-oljan och sesamoljan. Skala räkorna och lägg dem och grönsakerna i marinaden.
  2. Koka upp riset i grönsaksbuljong och saffran.
  3. Fräs på räkblandningen en kort stund.
  4. Gör dippen genom att blanda crème fraiche med vitlöken och kryddorna.
  5. Servera med en klick vitlöksdipp och garnera med persilja, soja, lime och frön.