Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke

Felix Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke
Foto: Köket.se

Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke

14 ingredienser

30-40 m

Den här äppelpajen är för bra för att vara sann! Och innehållet kommer förvåna dig. En krämig fyllning med massor av äpple, kanel, Felix äppelmos och lite risgrynsgröt - wow så gott. Och det krispiga täcket med kolasmak is to die for!

Serveras med vaniljglass eller vaniljsås och gärna lite färska blåbär.

Felix tipsar!
Felix - Risgröt - produktbild

Felix tipsar!

Krämig Risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt vis i Kumla!

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 12
  • 150 g smör
  • 2 dl rörsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4-5 äpplen
  • 0,5 förp Felix risgröt
  • malen kanel
  • 4-5 msk Felix Äpplemos
  • blåbär, till servering
  • vaniljsås, till servering

Gör så här

  1. Smält smör och blanda i råsocker, sirap och grädde. Ta bort från värmen och blanda ner vetemjöl, havregryn, bakpulver och flingsalt.
  2. Kärna ur äpplena och skiva i grova bitar. Blanda äppelbitarna med äppelmos, kanel och risgrynsgröten.
  3. Smörj en form och fördela ut äppelröran och häll sedan över smeten. Grädda i ugn på 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin, gyllenbrun färg.
  4. Servera med blåbär och vaniljsås.
TIPS!
Felix tipsar!
Felix äpplemos produkt ny

Felix tipsar!

Prova Felix Äpplemos! Passar utmärkt till pannkakor, husmansklassiker och till efterrätter.

Läs mer