Himmelska after eight-snittar

Himmelska after eight-snitt
Foto: Frida Skattberg
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Himmelska after eight-snittar

8 ingredienser

30 m

Härligt sega småkakor med smält after eight.

Ingredienser

  • 150 smör
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 3 msk ljus sirap
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 10 after eight

Gör så här

  1. Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela after eight-plattorna i tre delar.
  3. Nyp ihop alla ingredienser utom after eight till en smidig deg.
  4. Rulla degen till två längder och lägg på plåten. Tag två och två after eight och tryck ner i degen, på längden. Tryck ihop degen lite så att den ”håller fast” after eightbitarna.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.